Военно-окръжна прокуратура разследва тежката катастрофа с участието на кола на НСО,

...
Военно-окръжна прокуратура разследва тежката катастрофа с участието на кола на НСО,
Коментари Харесай

Военната прокуратура се заема с тежката катастрофа с колата на НСО

Военно-окръжна прокуратура проверява тежката катастрофа с присъединяване на кола на НСО, при която почина един човек, а други двама са тежко ранени. Инцидентът стана на входа на Аксаково в сектор, където ограничаването на скоростта е 60 милометра в час. Тепърва ще се открива скоростта на колите, предаде  БГНЕС.

Рано тази заран подполковник Георги Василев, заместник-военен областен прокурор на Сливен, съобщи, че не престават следвените дейности и оглед на местопроизшествието. Военен прокурор ще разпита очевидци.

Още нощес военният прокурор от Варна е разпитал и четирите лица, които са били в автомобила на НСО, посочи подполковник Василев. Сред тях е и водача на Политическа партия Кирил Петков, който нощес разгласи, че ще приключи предизборната си стратегия.

Днес ще продължат разпити на нови лица, които са участвали директно след неговото настъпване, посочи заместник-военният областен прокурор.

Тежко потърпевшата жена е в интензивно поделение във Варна. Тя има голям брой контузии.

Разрешената скорост в сектора, където е станала злополуката в четвъртък, е към 60 километра, сподели още подполковник Василев. Той посочи, че скоростта на придвижване и на двата автомобила ще стане ясна след събирането на всички доказателства и назначение на автотехническата експертиза.

По първични данни злополуката, станала край Аксаково, Варненско, е провокирана поради неспазване на знак " Стоп ". Това сподели шефът на полицията във Варна старши комисар Андрей Ангелов, който беше на мястото на случая.

Автомобилът е излязъл от вторичен път. Катастрофата е с кола на Националната работа за защита (НСО), в която е пътувал съпредседателят на " Продължаваме Промяната " Кирил Петков. Ударът сред двете коли е бил доста мощен и те са отхвръкнали към канавката.

В автомобила на НСО е имало четирима индивида, които са пътували в посока Варна, а в другия - двама, мъж и жена.

При злополуката е умрял лидерът на колата, неспазила знака " Стоп ". Той е на 63 години, добави комисар Ангелов. Спътничката му - 58-годишна, е откарана в болница " Св. Анна - Варна ". В лечебното заведение са превозени и пътувалите в колата на НСО.

Дежурният доктор в шокова зала на болничното заведение доктор Маргарита Станкова посочи, че са доведени трима пациенти. Жената е настанена в реанимация. Тя е със съчетана контузия - на главата, гърдите и корема. Другите двама пациенти са прегледани и освободени за домашно лекуване.

Кирил Петков е добре, оповестиха Политическа партия след случая. По-късно Кирил Петков изрази съболезнования на околните на умрелия при злополуката край Аксаково и разгласи, че за момента приключва предизборната си акция. Петков уточни, че ще се опита да се свърже с околните на починалия и ще им окаже всякаква помощ, от която имат потребност. Той благодари на екипа на " Спешна помощ ", на пожарникарите и на чиновниците на НСО за професионалната и бърза реакция.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР